ویروس چین
بیماری چین یاکرونا
این مقاله می تواند فرضیه یا واقعیت یا توهم توطئه یاهرچیزی باشد ولی چیزی که مهم است تحلیل هایی است که نیازی نیست ت مدار یا دانشمند یا اقتصاد دان باشید هرشخصی می تواند خود آن را تحلیل و بررسی کند
ویروس چین یا بهتر بگویم کرونا یا هراسمی که انتخاب کنید براش بیشتراز هرچیزی به نفع جمهوری خلق چین بوده هم از لحاظ اقتصادی بعداز کرونا برای چین هم درست کردن وجه خود در زمان انتشار این ویروس از چین آغاز گردید خیلی سریع دستور به قرنطینه کردن ووهان و سایر نقاط شد که بعداز مدتی این ویروس در چین با توجه به همه گیری ای آن به صفر رسید و تمامی شهرها از قرنطینه خارج و پزشکان و پرستاران جشن پیروزی گرفتن کهسوالاتی رادر ادامه مطرح می کند
آیا ویروسی که همه گبر است بعداز حارج شدن از قرنطینه دیگر شیوع پیدا نمی کند در شهر و آن کشور را ترک کرده و دیگر مردمان آن کشور به ویروس میتلا نمی گردند؟
آیا چین دارو یا واکسن آن را دارد که باجمعیتی با 1/5 میلیارد نفر جمعیت فقط حداکثرصدهزار نفر مبتلا شده اند؟
با شیوع ویروس چین که قیمت نفت به کمترین میزا ن خود در دودهه اخیر رسیده چه کشوری بیشترین سود را می کند؟
همانطور که احتمالا در جریان هستید دولت مردان چین بعداز ریزش سهام های کشور های دیگر اعلام کردن که سهام های آنها را خریداری می کنند
با توجه به این که بیشتر کشورهای غربی و اروپا و ژاپن که کارخانه های خود رادر چین تاسیس کرده اند و اکثر کارگران آنها از چین هستند و بعداز همه گیری ویروس ووهان به قرنطینه می روند کدام کشورها در دراز مدت آسیب پذیرتر می شوند
چرا ویروسی که جهش یافته و تقریبا ناشناخته است و به روز شده سارس یا مرس است در روزهای یعد چطور باجمعیت زیاد چین حداکثر 3000هزار نفر فوت کرده اند ؟ آیا در تعداد کشته ها سانسور صورت گرفته یا دارو یا واکسن آن رادارندو به بیماران خودشان می دهند و حالا از قرنطینه خارج شده اند ولی کشورهای مثل ایتالیا و ایران یا اسپانیا با جمعیتی به مراتب کمتر ازچین و آماده مقابله با آن وبروس کشته هایی به مراتب بیشتری از چین داشته اند
چرا این ویروس افراد با سنین بالاتر را می کشد آیا برای کاهش هزینه های درمان و کاهش ضرر و زیان بیمه ها این ویروس توسط چین اصلاح ژنتیک نشده؟ انسان قادر به ساختن ویروسی جدید ساخته دست خود نیست ولی آیا امکان دست کاری ژن ویروس را ندارد؟
درکوتاه مدت چین با ضرر اقتصادی رو به رو می شود ولی در دراز مدت قطعا چین سود اقتصادی
می کند
در کوتاه مدت پس از مهار ویروس در کشور خود اقدام به صادرات ماسک و تجهیرات پزشکی می کند با توجه به تورم زیاد در زمان شکل گیری ویروس که برای این کشور به وجود آورد با این حال برای صادرات محصولات پزشکی برای دولت چین سودی سرشار را به همراه خواهد داشت هم اینکه با ارسال پزشکان و پرستاران به کشورهای درگیر وجه خودرا بین جوامع دیدگر اصلاح و محبوبیت خودرا حتی بیشتر از قبل از ویروس به دست می آورد
بابسته شدن کارخانه ها یا نیمه تعطیل شدن کارخانه های دیگر کشورها در چین بیشترین ضرر را کشورهای دیگر می کنند که کارخانه های خود را در چین تاسیس کرده اند در واقع چین گروگانگیری اقتصادی کرده و اقتصاد کشورهای دیگر را در کشور خود قرنطینه کرده
تنها دورنمایی که می توان تصور کرد حداقل به لحاظ اقتصادی باید کشورهای متعددی که خواسته و ناخواسته نیروی کار کشور خود را بیکار و نیروی انسانی چین را صاحب شغل کرده که باید سایر کشورها شرکت ها و کارخانه های خود را از چین خارج و به کشور خود یا سایر کشورهای دیگر منتقل کنند و با توجه به این که کارخانه خا و شرکت ها در چین قرار دارند به راحتی چین می تواند جاسوسی صنعتی از کارخانه و شرکت های دیگر کند و به نفع خود استفاده و بهره ببرد با توجه به زمان بر بودن منتقل شدن کارخانه ها و شرکت ها و خارج شدن از چین می تواند در بازه زمانی 4 تا 5 سال یا بلکه بیشتر صورت بگیرد
دیپلماسی ماسک:
به نقل از عصر ایران
چین کمکهای گستردهای به کشورهای درگیر کرونا میکند. آیا چین به دنبال تغییر تصویر افکار عمومی درباره خود است؟
به گزارش عصرایران، خبرگزاری فرانسه در گزارشی با عنوان "چین به وسیله دیپلماسی ماسک به دنبال درخشان کردن تصویر جهانی از خود است" نوشت: "چین از طریق ارسال میلیونها ماسک و گروههای کارشناسی پزشکی به دیگر کشورها، تلاش میکند تصویر همبستگی با دیگران را به تصویر بکشد تا انتقادات از پکن در تعامل با کرونا در مراحل اولیه را دور کند".
خبرگزاری فرانسه اضافه کرده است: چین کشورهای اروپایی درگیر کرونا را کمکباران کرده
در چند هفته اخیر، چین صدها هزار ماسک جراحی و تجهیزات آزمایش کرونا را به فیلیپین و پاکستان اهدا کرده است. این کشور همچنین گروههای پزشکی را به ایران و عراق اعزام کرده و وامی به ارزش 500 میلیون دلار را به سریلانکا اختصاص داده است. این اقدام برای کمک به این کشور در مقابله با کرونا صورت میگیرد.
بیماری کووید19 ناشی از ویروس کرونا برای اولین بار در شهر ووهان چین بروز کرد اما دولت چین میگوید هم اکنون آمار موارد جدید ابتلا به این بیماری در این شهر به صفر رسیده است.
همزمان، آمریکا و چین وارد نزاع کرونایی شدهاند.
دونالد ترامپ رئیس ایالات متحده آمریکا، کرونا را "ویروس چینی" توصیف میکند و چین هم در واکنش، آن را توصیفی نژادپرستانه میداند. پکن در نزاع با واشنگتن، تعدادی از خبرنگاران آمریکایی را از چین اخراج کرده است.
در مقابل ترامپ هم، چین را به کمبود شفافیت درباره کرونا متهم میکند.
تاکنون بیش از 240 هزار نفر در سراسر جهان، کرونا گرفتهاند.
وزارت خارجه چین در واکنش به انتقادات ترامپ گفته است که آمریکا تلاش میکند در موضوع شیوع کرونا، چین را مورد سرزنش قرار دهد.
در حالی که آمریکا در حال مبارزه با کرونا در سرزمین خود است، تحلیلگران از تلاش سریع چین برای تبدیل شدن به جایگزین یک رهبر جهانی میگویند.
"مارینا رودیاک" کارشناس در زمینه کمکهای خارجی چین در دانشگاه هایدلبرگ گفت: شکست دولت آمریکا تحت رهبری ترامپ در پاسخ تاثیرگذار به درخواستهای بینالمللی و درگیری اتحادیه اروپا با درخواستهای داخلی، فرصت بینظیری را برای دولت چین جهت بهرهبرداری از این وضعیت فراهم آورده است.
وی افزود: چین تلاش میکند از این طریق، روایت آغاز کرونا را بازنویسی کند تا انتقادات از پنهان کاری اولیه این کشور در باره این بیماری را از خود دور کرده و نقش ناجی کشورهای دیگر را بازی کند که نسبت به چین تاخیر یا آمادگی کمتری داشتند.
خبرگزاری رسمی چین (شینهوا) نیز خبر داده است رئیس جمهور این کشور در تماس تلفنی با سران ایتالیا و اسپانیا متعهد شده تا به هر دو کشور کمک کند. دو کشوری که در اتحادیه اروپا بیشترین آسیب را از کرونا دیدهاند.
در روزهای اخیر دو گروه پزشکی از چین به ایتالیا اعزام شدهاند تا همبستگی چین با شریک اقتصادی نخست این کشور در اتحادیه اروپا به تصویر کشیده شود. ایتالیا شریک نخست اروپایی چین در طرح بزرگ راه ابریشم است.
ایتالیا هم اکنون بالاترین آمار فوتشدگان به دلیل کرونا در جهان را دارد.
رئیس کمیسیون اروپا در توییتر نوشت: چین به صورت فوری 2 میلیون ماسک به اروپا ارسال خواهد کرد.
او در این توییت از این اقدام نخست وزیر چین، تقدیر و تشکر کرد.
وی افزود: اتحادیه اروپا در ژانویه گذشته (هنگام آغاز کرونا) به چین کمک کرد و امروز ما ممنوع کمکهای چین هستیم.
چین همچنین برای کشور صربستان نیز تجهیزات پزشکی ارسال کرد. صربستان از چین درخواست کمک کرده بود.
رئیس جمهوری صربستان ( الکساندر فوچیچ) هنگام ورود کمکهای چین به سفیر پکن گفته بود "مشخص شد که بدون شما ، اروپا نمیتواند زیاد از خود دفاع کند".
اتحادیه اروپا پیش از این ممنوعیت صادرات تجهیزات پزشکی را اعلام کرده بود. صربستان عضو اتحادیه اروپا نیست.
رئیس جمهوری صربستان از این ممنوعیت انتقاد کرده بود.
خبرگزاری چین همچنین گفته است در اندک روزهای آینده کمکها و پزشکان بیشتری از چین وارد صربستان خواهند شد.
چین در حال رقابت با اتحادیه اروپا بر سر نفوذ در منطقه بالکان است. چینیها در سالهای اخیر، تلاش کردهاند از طریق سرمایه گذاری های بزرگ و ارائه وام برای تقویت زیرساختهای کشورهای منطقه بالکان، نفوذ خود را در این منطقه تقویت کنند. کشورهای بالکان با مشکلات مالی روبه رو هستند.
چین همچنین به تعدادی از کشورهای آفریقایی نیز کمک کرده و برای آنها هم تجهیزات پزشکی ارسال کرده است.
همزمان، آقای "جاک ما" مالک شرکت چینی "علی بابا" و یکی از ثروتمندترین انسان های جهان 2 میلیون ماسک به کشورهای مختلف اروپا کمک کرده است. ماسکها به بلژیک اسپانیا و ایتالیا رسیدهاند. یک میلیون ماسک هم در مسیر انتقال از چین به فرانسه است.
رومه دولتی "ملت" یا "خلق" چین هم روز پنجشنبه گذشته در مقالهای نوشت که چین به نقشآفرینی خود به عنوان کشور محوری و مسوول به صورت داوطلبانه و از طریق همکاری با دیگران میپردازد.
برای برخی کشورهای اروپایی، استراتژی چین، موفقیت آمیز به نظز میرسد.
"یورگ ووتکه" رئیس اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا – چین گفت: روایتهای متناقضی در اروپا وجود دارد. اکثر افراد معتقدند چین مسوول این بحران جهانی است اما کمکهای انساندوستانه و سخاوتمندانه چین، افکار عمومی در اروپا را به سود چین تغییر می دهد.
پیامدهای اقتصادی شیوع کرونا؛ بخت هند برای جایگزینی چین در حوزهی ساختوتولید
چین ,کرده ,کرونا ,کشور ,کشورهای ,اروپا ,از چین ,اتحادیه اروپا ,را به ,چین به ,این کشور ,رئیس جمهوری صربستان ,تجهیزات پزشکی ارسال
درباره این سایت